Anger as shoppers lose parking spaces in Bourne

The cordoned off spaces
The cordoned off spaces
0
Have your say

Business owners, residents, and workers are up in arms about parking spaces which have been taken away in the centre of town.

More than 30 members of the public crowded into Bourne Town Council’s chamber to have their say at a meeting on Tuesday night.

As part of the £2.14m South Kesteven District Council regeneration of Wherry’s Mill, where 14 first and second floor apartments and seven shops will be developed, 14 car packing spaces have been taken from Burghley Street car park.

The spaces, which were cordoned off two months ago, will provide parking for the residents of the new apartments.

The district council has created nine new spaces leaving a deficit of just five. But the move has caused anger in the town.

At the public forum at the start of Tuesday’s meeting Barbara Bideau, who owns beauty salon Bo Jangles and Celebrity Studio said: “Since the car parking spaces have been blocked off my business has deteriorated.

“We have done research with our customers and they have said parking is the reason.”

Mrs Bideau added: “Bourne needs more parking. The new development is brilliant but we need adequate parking for these flats and businesses otherwise it is going to be a ghost town.”

Mrs Bideau said she had never protested against anything before but she felt so strongly about this she put posters up around town and has consulted with a wide selection of buisness owners.

Bourne mayor David Higgs said all the concerns raised at the meeting would be put to South Kesteven District Council and replies would be given to those who left their contact information.

The district council’s property development manager Neil Cucksey said: “We understand residents’ and businesses’ concerns and had provisionally arranged for the newly created car parking spaces on the Wherry’s Mill development to be available to be used until new residents on the site took their allocated bays.

“However vandalism of bollards on the site led to the area requiring to be cordoned off. We hope the spaces can be made available in the short term once remedial works have taken place.”