Council seeks more views on Uppingham Town Hall plans

Uppingham Town Hall ENGEMN00120130719134738

Uppingham Town Hall ENGEMN00120130719134738

0
Have your say

Uppingham Town Council has asked once more for the views of residents as it looks to redevelop the town hall building.

Earlier this year the council applied for planning permission to refurbish the inside of the building in High Street East, and build a new front elevation to try to create a better community facility.

In an unusual move, Rutland County Council made a split decision, approving the changes to the interior but refusing permission for the extension, citing concerns with the appearance.

The council has now gone back to the drawing board to see whether a more agreeable design can be found. But although a public consultation has already been held, councillors are keen to get more feedback to ensure they fully understand the views of the town.

Mayor David Ainslie said: “There has been an encouraging response so far with some great ideas and frank feedback.

“We would, though, welcome as much feedback and comment as possible ahead of making a decision to go ahead or not”.

The council wants to hear ideas on what sort of services and facilities should be in the new building

Views on the redesigned front elevation are also being sought. A new plan, more in keeping with the character of the surrounding area than the previous glass design, is currently being drawn up.

The consultation will continue until the end of the year. In January the town council will review the ideas and feedback received, with the aim of deciding in February or March whether to go ahead with the £1.3m project. If approved the council will establish a small team to oversee the project and engage specialists.

A survey, distributed in late October in the town council newsletter, is available at www.uppinghamtowncouncil.gov.uk.

When the split decision on the original planning application was made in May, a county council spokesman said: “The committee approved plans to refurbish the hall’s original church rooms, partially demolish the rear hall and construct a new two storey extension at the rear of the building - dependent upon conditions.

“However, the committee rejected proposals for a single storey extension at the front of the hall because its location, size and design would be detrimental to the building’s character and appearance, along with that of the Uppingham Conservation Area.”

Read more:

Uppingham town hall extension is rejected.